GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI

Giyim Üretim Teknolojisi Alanının amacı; zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin alana ilişkin mesleki yeterliliklerini geliştirmek, çalışma hayatına katılımını desteklemek ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır.

Okulumuzdaki Giyim Üretim Teknolojisi Alanı; Giyim Üretim Elemanı Dalına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.

Giyimde Üretim Elemanı dalına ait meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu alanda, zihinsel yetersizliği olan bireylerin eğitim performansları ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları da dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı yetiştirmeye yönelik eğitim verilmektedir.

Giyim Üretim Elemanı Dalı içerisinde bulunan yeterlilikler şunlardır:

·       Kesim Elemanı Yardımcısı

·       Düz Dikiş Makine Elemanı

·       Overlok Elemanı

·       Ütü Elemanı

·       Reçme Dikiş Elemanı

·       İlik Otomatı Elemanı

·       Düğme Otomatı Elemanı

·       Temel Dikiş İşlemleri Uygulama Elemanı

·       Tişört Dikim Elemanı

·       Çocuk Elbisesi Dikim Elemanı

·       Giyim Aksesuarı Dikim Elemanı

·       Kesim Elemanı Yardımcısı

·       Deri Dikiş Makine Elemanı

·       Ayakçı

·       Deri Yelek Dikim Elemanı

·       El Dikiş Elemanı

·       Temel Etek Dikim Elemanı

·       Erkek Pantolon Dikim Elemanı

Okulumuz Giyim Üretim teknolojisi Alanı Atölyesi 2018_Temmuz/Ağustos aylarında yenilenerek 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başında eğitime hazır hale getirilmiştir. Atölyemizde bulunan makine, araç-gereçler ve öğrencilerimizin sahip olduğu bilgi, beceri düzeyi dikkate alınarak kazandırılacak yeterlilikler belirlenmekte ve bu yeterlilikler doğrultusunda eğitim verilmektedir.

24-12-201824-12-201824-12-201824-12-201824-12-201824-12-201824-12-201824-12-2018

Yayın: 28.12.2018 - Güncelleme: 09.12.2022 00:59 - Görüntülenme: 424