Etiket Sonuçları: Etkinlik

May

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının 10. Dönemi kapsamında 4006-A ve 4006-B çağrılarına yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı.

10. Bilim Fuarları çağrı metinlerine bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde yer alan öncelikli alanlar doğrultusunda bu dönem 23 yeni tematik konu eklenmesi ile toplam 66’ya ulaşan tematik konu ve 12 ana alan kapsamında 9.111 okulumuz tarafından toplam 133.328 proje başvurusu yapıldı.

Hazırlanan projelerin niteliğini artırmak adına proje başvurularının tamamı bu sene ilk kez benzerlik sorgulamasına tabi tutuldu. Benzerlik sorgulama süreci sonucunda 6.553 okuldan 95.535 proje değerlendirme aşamasına geçmeye hak kazanarak alanında uzman 551 akademisyen ve eğitimci tarafından değerlendirildi.

Değerlendirmeler neticesinde 81 ilimizde bulunan toplam 3.349 okulumuzdan binlerce ortaokul ve lise öğrencimizin hazırlamış olduğu 51.097 proje destek almaya hak kazandı.

Genç bilim insanlarımızı tebrik ediyor, hem bugün hem gelecekte ülkemize ve tüm insanlığa bilimsel projeleriyle büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyoruz. Bir kez daha başvuru sürecinde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

10. Bilim Fuarları fuar dönemi 14 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Süveybe Uzun tarafından, Ramazan Ayı Etkinliği kapsamında hazırlanan programda öğrencilerimize geleneklerimiz ve Ramazan Ayı hakkında bilgiler anlatılmış eğitici videolar iletilmiştir. Program sonunda hediyeler verilmiştir.

Nis

Rehberlik Servisi öğretmenlerimizin hazırladığı 29 Mart ta Tbm teknoloji bağımlılığı işe ilgili öğrenci semineri düzenlendi.

Rehabilitation with visual arts in special children (Özel çocuklarda görsel sanatlarla rehabilitasyon etwinning projesinin sulu boya, yağlı boya, kuru boya ve pastel boya sergisi

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için Başvurular Başladı!

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 85 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor.

Son Başvuru Tarihi: 20 Şubat 2024

Prestijli yarışmalarda, yüksek performanslı projelerle “Gelecek Sensin”

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurular başladı. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Eğitim Öğretime kısa bir mola.

Öğrencilerimiz birinci dönem karnelerini aldılar.  Karne sevincini arkadaşlarıyla paylaşarak 15 günlük bir mola ya girmiş oldular.

Dönem sonu etkinlikler tüm özel eğitim okullarında coşkuyla kutlandı.

1.Dönem Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlikler öğrencilerimizin yüzünü güldürdü. Bilgi Yarışması etkinliği ile öğrenirken eğlenen öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Beden egzersizleri,sandalye kapmaca ve yöresel halk oyunları gibi oyunlar oynayarak bugünü geçirdiler.

e Twinning Projesi

Okulumuz hafif düzey zihinsel yetersizlik özel eğitim okulunda görev yapan rehber Öğretmeni Neslihan YAĞAN ÇELİK tarafından yürütülen Rehabilitation with Visual Arts in Children/Özel Çocuklarda Görsel sanatlarla Rehabilitasyon e Twinning Projesi başladı.Öğretmenimiz okulumuzda proje tanıtım panosu hazırladı.

Ara

Rehberliğin en önemli işlevi bireyin kendisi ve çevresi hakkında edindiği bilgileri özümsemesine doğru, sağlıklı tercihler yapabilen kişi olmasına yardımcı olmaktır. Rehberliğin diğer bir işlevi de psikolojik danışma işlevidir. 9.Sınıflar Rehberlik Etkinliklerini Rehber Öğretmenleri Neslihan YAĞAN ÇELİK eşliğinde yürüttü.

Ara

Gaziantep'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sportif Faaliyetler programı düzenlendi. Öğrencilere eşofman takımı ve spor çanta hediye edildi.

Kas

Organ bağışı haftasında velileri bilgilendirme amaçlı elektronik ortamda broşür paylaşılmıştır.

Diyabet konusunda velilere yukarıda belirtilen linkler aracılığıyla bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Kas

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü öğrencilerimiz staj yapmak için uygulama otelleri,rehabilitasyonlar ve çeşitli işletmelerde çalışmaktadırlar. NovOtel e davet edilen öğrenci ve öğretmenlerimiz Müdür Yardımcımız Orhan GÜLTEKİN ile birlikte Ibıs Otel in nazik davetine icabet edip çalışma ortamlarını yakından görmüşlerdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle küçük bir kutlama yapılmış leziz ikramlarıyla da öğrencilerimizi mutlu etmişlerdir. Okulumuz idaresi başta olmak olmak üzere Abdulkadir Konukoğlu Özel Eğitim ve Meslek Okulu ailesi olarak teşekkür ederiz.